Hogyan készíts céges LinkedIn oldalt?

A keresőoptimalizálás szempontjából hasznos, ha vállalkozásod megjelenik a LinkedIn-en is. Még egy hely, ahol láthatóvá teheted a terméked/szolgáltatásod, ahová felteheted a weblapod linkjét, a munkáidról készült fotókat, és kulcsszavakban gazdag bemutatkozást írhatsz. Ezzel elősegítheted, hogy a vállalkozásod a keresőben minél jobb helyezést érjen el. Emellett, céges oldalad követőit folyamatosan informálhatod a legújabb termékeidről, szolgáltatásaidról, és a vállalkozásoddal kapcsolatos egyéb újdonságokról.

LinkedIn oldal készítéseMit kell tenned, ha LinkedIn-profilt szeretnél készíteni a cégednek?

Egy ilyen oldal létrehozását a LinkedIn feltételekhez köti. Akkor hozhatsz létre oldalt egy vállalkozás számára, ha megfelelsz az összes alábbi kritériumnak:

 1. Van személyes LinkedIn profilod, amin a valódi vezeték- és keresztneved szerepel.
 2. A személyes profilod legalább 7 napja fent van a LinkedInen.
 3. A profil legalább „Intermediate” vagy „All Star” erősségű.
 4. A profilodon számos kapcsolattal rendelkezel (vagyis számos ismerősöd van a LinkedIn-en). Azt, hogy a „számos” pontosan hány kapcsolatot jelent, nem határozták meg.
 5. Jelenleg is az alkalmazottja vagy annak a cégnek, aminek LinkedIn oldalt szeretnél készíteni, és a cégnél betöltött pozíciódat feltüntetted a profilod „Experience” részében.
 6. Van céges e-mail címed, amit a LinkedIn fiókodhoz megadtál, és meg is erősítetted, hogy tényleg a tiéd.
 7. A cég egyedi e-mail domainnel rendelkezik (tehát a céges e-mail cím egyedi végződésű, pl. kovacsjozsef@azencegem.hu, nem pedig kovacsjozsef@gmail.com).

Ha ezeknek a feltételeknek megfelelsz, kattints ide, majd kövesd az alábbi lépéseket (Még egy felsorolás jön, de ne csüggedj:)!:

 1. Add meg a vállalkozás nevét, és a céges e-mail címedet. Pipáld be a jelölőnégyzetet, amivel kijelented, hogy hivatalosan képviselheted a céget, és jogod van annak nevében létrehozni az oldalt.
 2. A megadott e-mail címedre fog érkezni egy üzenet a LinkedIn-től. Kattints az e-mailben található „Confirm email” gombra, majd a megjelenő oldalon ismét a „Confirm” gombra.
 3. Ekkor megnyílik egy oldal, itt jelentkezz be a személyes LinkedIn fiókodba.
 4. A megjelenő oldalon megadhatod a cégeddel kapcsolatos információkat. Bemutatkozást írhatsz, feltöltheted a logódat és más képeket, megjelölheted, hogy melyik iparágban tevékenykedsz, stb. Amikor elkészültél az oldallal, a jobb felső részen található „Publish” gombbal teheted közzé.

Ennyi! Készen vagy!

A LinkedIn-re ezután is a személyes e-mail címeddel és jelszavaddal tudsz belépni. A céged oldalát úgy is elérheted, hogy az egeret a profilképedre viszed, és a lenyíló menüsorban a „Company page” melletti „Manage”-re kattintasz.

A Mindenkiadvány.hu LinkedIn oldalát itt találod. Ha hasznosnak találtad ezt a cikket, és már van személyes LinkedIn-fiókod, a Follow gombbal követheted a Mindenkiadvány.hu LinkedIn oldalát!

forrás: https://help.linkedin.com/app/answers/detail/a_id/1594, kép: pixabay, Tiffany Lloyd

 

HASZNOSNAK TALÁLTAD A CIKKET? HA IGEN, OSZD MEG TE IS!

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedinFacebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.